Buteyko Therapeuten opgeleid door Buteyko AcademieButeyko Academie

De Nederlandse Opleiding
tot Buteyko Therapeut

Startdatum 7 Mei 2018

Home Buteyko Opleiding Therapeuten FAQ Inschrijven Contact

Contact

Heb je een vraag die je ons direct wilt stellen: bel of email.

Buteyko Academie
Dick Kuiper
Tel: 0316 76 90 93


  


 

Tenslotte

Hier zijn nog enkele verhalen van mensen die een Buteyko cursus gevolgd hebben.

“Ongeveer acht jaar geleden, begon ik te hoesten. Ik kreeg zulke aanvallen van kriebelhoest dat ik amper nog met mensen durfde praten. Het hoesten beheerste mijn leven. Verder kreeg ik elk jaar een paar keer een longontsteking, en moest dan antibiotica gebruiken. Na onderzoek in het ziekenhuis vertelden ze me dat ik astmatische bronchitis had. Wat me angstig maakte was dat mijn bloeddruk erg hoog was. Ik kreeg hiervoor medicijnen (Diovan) van mijn huisarts. Verder kreeg ik Sotalol voor hartritmestoringen. Ik sliep slecht en voelde mijn algehele conditie steeds verder achteruitgaan”.

In september 2004 ben ik met Buteyko begonnen en ik voelde me na een paar weken al veel beter. Toch was het hard werken om blijvende vooruitgang te zien. Maar ik heb volgehouden en het gaat nu fantastisch met me. Ik hoest bijna niet meer, en als ik het voel prikkelen in mijn keel kan ik het met een dropje opvangen. Ik gebruik geen Pulmicort of Flixonase meer en slaap heerlijk. Ik wordt nog wel eens grieperig, maar een longontsteking heb ik niet meer gehad. Ik had altijd een wat nasale stem omdat mijn neus zo vaak dicht zat, maar dat is voorbij. Ik zing zelfs weer in een koor. Ik ben weer aan het sporten, ben lid geworden van de tennisclub, en ren met de jeugd mee rondjes rond het veld. En wat me verder verbaasde is dat mijn bloeddruk en hartritme weer normaal is. Ik gebruik geen Diovan meer, en nog maar een half tabletje Sotalol”.
Heleen (64 jaar)
.

“Zeven jaar geleden kreeg ik voor het eerst last. Ik had een voortdurend gevoel van benauwdheid, dat soms wat erger werd en soms weer wat wegzakte. Ik merkte dat ik overdag een duidelijk hoorbare, piepende ademhaling had, en ’s nachts werd ik geregeld benauwd wakker. Mijn huisarts vertelde me dat ik astma had, en hij gaf me een Oxis turbohaler. Ik gebruikte deze elke ochtend en avond, en wanneer ik benauwd werd. Achteraf vind ik dat ik verslaafd was aan mijn Oxis. Ik ging er ook van trillen. Verder gebruikte ik een Beclometason neusspray om mijn neus, die vaak dicht ging zitten, open te houden. Behalve astma had ik regelmatig last van migraine, en ik hield vocht vast. Ik sliep slecht, werd ’s morgens moe wakker, en voelde me overdag vaak moe”.

Ik heb in 2004 een Buteyko-cursus gedaan. Ik kreeg de ademhalingsoefeningen snel onder de knie, en merkte dat mijn benauwdheid afnam”.

Een belangrijke motivatie voor me om de cursus te doen was dat ik zonder medicijnen wilde leven. Vanaf de vierde dag heb ik de Oxis niet meer gebruikt. Het is onvoorstelbaar hoe goed het nu gaat. Ik voel me prima, ben nooit meer benauwd en gebruik geen medicijnen meer. Ik slaap de hele nacht door en heb overdag veel energie. Vroeger plofte ik vaak rond drie uur ’s middags in elkaar, maar nu gebeurt dat nooit meer. Ik heb geen last meer van trillende spieren, voel me veel rustiger. Ik heb ook duidelijk minder last van migraine”.
Maartje (34 jaar)
.

“Ik heb al jong astma gekregen. Ik hoopte dat ik na mijn pubertijd van mijn astma af zou zijn, maar dat is helaas nooit gebeurd. Ik bleef benauwd, en kreeg geregeld een ontsteking in mijn longen. Ik hoestte vroeger jampotjes groen slijm op. Ik kon slecht tegen wisselingen van kou en warmte, en was allergisch voor huismijt, katten en pollen. Ik heb zelfs een paar keer voor mijn astma in het ziekenhuis gelegen, en in 1996 ben ik een paar maanden in het astmacentrum in Davos geweest”.

Ondertussen deed ik er alles aan om beter te worden: sporten, gezond eten, niet roken, allerlei alternatieve geneeswijzen. Desondanks heb ik altijd veel medicijnen gebruikt. Regelmatig een antibioticum voor de ontstekingen in mijn longen. Zo nu en dan een stootkuur Prednison. En de laatste jaren gebruikte ik veel Symbicort. Elke dag zes pufjes, en soms acht of nog meer. Op een gegeven moment kreeg ik zelfs van de apotheker op mijn donder omdat ik volgens hem veel te veel Symbicort gebruikte”.

Ik heb in 2004 de Buteyko-cursus bij Dick gevolgd. Ik heb er wonderbaarlijk veel baat van gehad. Het gaat stukken beter met mijn astma. Ik heb het nog maar zelden benauwd en kan het dan opvangen met een Buteyko-oefening. Mijn Symbicort gebruik ik nog maar zelden. En ik ben nog maar zelden ziek, mijn weerstand is beter geworden”.
Wat ik zo mooi aan de Buteyko Methode vind is dat het me het gereedschap geeft om zelf aan de slag te gaan. Ik ben van niemand meer afhankelijk. Ik heb nu zelf controle over mijn astma”.
Wim (59 jaar)