Buteyko Therapeut Dick KuiperDick Kuiper 

Dick Kuiper is afgestuurd aan de WUR (Wageningen), en hij heeft van 1994 tot 2000 bij een universiteit in Nieuw Zeeland gewerkt. In die tijd werd zijn astma steeds ernstiger. Gelukkig was de Buteyko Methode in Nieuw Zeeland al goed bekend, dus hij volgde een Buteyko cursus en is hij nu astmavrij.

Dick is in 1999/2000 opgeleid door Jennifer en Russell Stark van de Buteyko Institute of Breathing and Health (BIBH), en is in 2000 naar Nederland teruggekomen om hier de Buteyko Methode bekend te maken.

Hij heeft een ruim 2500 Nederlandse en Belgische cursisten Leven zonder astma dankzij de Buteyko Methodebegeleid, en heeft samengewerkt met een aantal bekende Buteyko Therapeuten, zoals Jennifer en Russell Stark, Patrick McKeown, Christopher Drake en Vladimir Sukhonosov. Dick werkt met klachten uiteenlopend van astma, chronische vermoeidheid en angstaanvallen, tot MS en slaap apneu.

In 2006 heeft hij een boek over de Buteyko Methode geschreven: "Leven zonder astma dankzij de Buteyko Methode".

In 2009 heeft hij de Buteyko Academie opgericht en leidt hij in Nederland Buteyko Therapeuten op. Daarbij werkt hij samen met Patrick McKeown, een zeer ervaren therapeut uit Ierland.