Buteyko Therapeuten opgeleid door Buteyko AcademieButeyko Academie

De Nederlandse Opleiding
tot Buteyko Therapeut

Startdatum 24 september 2018

Home Buteyko Opleiding Therapeuten FAQ Inschrijven Contact

Enkele therapeuten van de Buteyko Academie

De Buteyko Academie heeft ongeveer 70 Buteyko Therapeuten opgeleid. Klik hier voor een foto-impressie van de opleiding.

Hieronder stellen enkele van onze therapeuten zich voor. 

Thea Dannenburg

Buteyko Therapeute Thea Dannenburg

Egmond aan Zee

Begin 2009 heb ik de Buteyko Methode leren kennen en ben er mee aan slag gegaan. Bijzonder hoe ik met de Buteyko ademhaling alle klachten uit mijn leven beetje bij beetje aan het wegademen ben. Mijn verlangen is om zoveel mogelijk mensen in aanraking te laten komen met de Buteyko Methode en ze dezelfde kans te bieden, die ik heb gehad.

 

Hans Versteeg

Buteyko Therapeut Hans Versteeg Breda    

Hans is geboren in 1948, heeft een brede ervaring op het P&O-werkgebied en later als zelfstandig coach en counselor. Onder de naam Upto-coaching richt hij zich op hen die ondersteuning nodig hebben bij vraagstukken over zingeving en leven. Bewustwording van ademhaling is onder andere een rode draad in de benadering. Bij klachten biedt Buteyko daarnaast fundamentele en hanteerbare therapeutische oplossingen.

 

Ellen Ruesen

Ellen Ruesen

Aardenburg

Als fysiotherapeute kwam ik in aanraking met bepaalde klachten waar volgens mij een fundamentele oorzaak aan ten grondslag lag. Door te werken met de Buteyko methode merkte ik dat via deze manier getracht wordt de oorzaak aan te pakken. Het leuke en uitdagende van deze methode is dat mensen geprikkeld en gemotiveerd worden om zelf het heft in handen te nemen en dmv oefeningen en consequent gedrag hun gezondheid blijvend kunnen verbeteren.

 

Marc Scheffer

Buteyko Therapeut Marc Scheffer

Deventer

Vijftien jaar ervaring als coach heeft me geleerd dat fysieke gezondheid de basis is voor geestelijke gezondheid. Buteykotechnieken verschaffen zeer effectieve en meetbare handvatten om een breed scala aan aandoeningen en ongemakken te verhelpen. Als Buteyko therapeut mag ik mensen helpen zowel fysiek als geestelijk gezonder te worden. Mooier werk is er niet.

 
Robin Captijn
Buteyko Therapeut Robin Captijn

Santpoort Noord

Door mijn eigen ervaringen(apneu) met de Buteyko Methode was de stap naar de opleiding tot Buteyko therapeut niet zo groot. Inmiddels heb ik de opleiding afgerond en begeleid ik verschillende cliënten bij het verbeteren van hun gezondheid door hun ademhaling. Ik combineer in mijn praktijk de verschillende behandelmethodes die ik als paramedisch therapeut tot mijn beschikking heb met de Buteyko Methode.

 

Miranda de Ruiter

Buteyko Therapeute Miranda de Ruiter

Bovenkarspel

Vanaf dat ik kind was heb ik astma en ernstige eczeem gehad. Ik gebruikte astmamedicijnen en kreeg regelmatig een prednisonkuur. In 2006 kreeg ik, na een periode van veel stress, ook nog eens last van chronische hyperventilatie. Gelukkig ontdekte ik de Buteyko Methode: mijn hyperventilatieklachten en astmamedicijnen zijn verdwenen. Ik ben in 2010 afgestudeerd bij de Buteyko Academie, heb mijn eigen praktijk, en ondersteun nu mijn cursisten bij hun herstel.

Vinca Schiks

Buteyko Therapeute Vinca Schiks

Heerlen

Al enkele jaren run ik een natuurgeneeskundig praktijk en geef lessen babymassage. In de praktijk liep ik steeds vaker vast op astma en andere luchtwegproblemen. Ik zocht een manier om het zelfgenezend vermogen van de mens hier op aan te spreken, met Buteyko heb ik deze gevonden. Als buteyko-therapeut is mijn praktijk nu compleet.

 

Helga Willems

Buteyko Therapeute Helga Willems

Leuven (België)

Toen ik de Buteyko methode leerde kennen, ging er een nieuwe wereld voor me open; eentje zonder last van boom-, gras- en onkruidpollen, huisstofmijt en de daardoor pas vastgestelde astma. Dit gaf mij zoveel meer energie.  Energie om de Buteyko Methode ook in Belgie bekend te maken. Sinds 2011 heb ik mijn praktijk in Leuven. Mijn doel is mensen bewust maken van een juiste ademhaling en de Buteyko Methode aanleren waardoor ze zelf de controle over hun eigen gezondheid kunnen nemen.

   

Ine Nijmeijer

Buteyko Therapeute Ine Nijmeijer Enschede

Na een jarenlange ervaring en opleidingen in de zorg, maatschappelijke werk en het basisjaar haptonomie heb ik in 2010 de opleiding Buteyko therapeut afgerond. Hier heb ik geleerd hoe men door consequent oefenen en bewustwording kan werken aan een betere gezondheid. Als Buteyko ademtherapeut kan ik een
cliënt leren om door middel van een goede ademhaling de eigen gezondheid te verbeteren.

   

Tonny Sikkes

Tonny Sikkes

Nijmegen / Hoorn

Dat een goede ademhaling een belangrijke rol speelt in onze gezondheid, was ik me al langer bewust. Maar wat is een goede ademhaling? De Buteyko-methode gaf een verrassend antwoord op deze vraag. In mijn praktijk als coach hanteer ik een integrale benadering waarbij ik veel verschillende technieken/methodes gebruik. De Buteyko methode blijkt daarbij zeer effectief te zijn.

   
Gerhard Dekker
Buteyko Therapeut Gerhard Dekker  Wageningen

Als kind had ik last van allergie, later van astma en chronische vermoeidheid. Door de Buteyko Methode gebruik ik vrijwel geen medicijnen meer en heb weer energie! In 2002 heb ik een training in de Buteyko methode gevolgd. In 2010 ben ik opgeleid als trainer. Ik vind het een voorrecht om aan volwassenen en  
kinderen mijn kennis en ervaring door te geven. Hiertoe heb ik stichting "Buteyko Lucht Op!" opgezet.

   
Murielle Bryse
Murielle Bryse

Antwerpen (België)

Hallo, Ik ben Murielle. Ik ben Buteykotherapeute gewordend nadat ik zelf bij Dick Kuiper een cursus heb gevolgd. Ik was zwaar astma patiënte en de Buteykomethode heeft me mijn medicijngebruik drastisch verminderd, tot bijna nihil, iets wat ik altijd al wou. Ik kan geen hemel op aarde beloven maar wel dat ik alles zal doen om u op weg naar een betere gezondheid te helpen. 

   
Judith Moerland 
Judith Moerland

Bergen op Zoom

Nadat ik eerst zelf de Buteyko cursus had gevolgd was ik zo enthousiast geworden over de resultaten bij mezelf maar meer nog bij andere cursisten dat ik besloot de opleiding tot Buteyko Therapeut te gaan volgen. Ik heb 15 jaar met veel plezier gewerkt als werkcoach bij UWV maar ik kies nu bewust voor een eigen praktijk in Buteyko ademtherapie. Ik wil heel graag mensen begeleiden in het verbeteren van hun gezondheid zowel psychisch als lichamelijk. Want dat is wat de Buteyko methode doet!

   
Arianne Huisman
Arianne

Oss

Ik heb veel kennis op gebied van Immunologie, Biochemie en Biotechnologie. Vanuit deze achtergrond gezien, vind ik de theorie waarop de Buteyko Methode gebaseerd is, helder en logisch. Door eigen ervaring ben ik overtuigd van de werkzaamheid van de methode en daarom heb ik in 2013 de opleiding tot Buteyko therapeut gevolgd aan de Buteyko Academie Nederland. Sinds 1 februari 2014 help ik als Buteyko therapeut mensen met chronische en mentale klachten, zodat ze zelf in staat zijn om hun gezondheid te versterken.

   
Wim Stouwdam
Wim Stouwdam

Wezep

Tot 2014 was ik garagehouder met een sterke focus op het verminderen van de kooldioxide-uitstoot bij auto’s. Nu wil ik hetzelfde bij mensen doen. Wil jij graag af van je pillen voor de hoge bloeddruk of je pufje voor de astma? Zo ja, dan kan ik je daar bij helpen door je ademhaling in 5 avonden te trainen. Alleen al het overschakelen op neusademhaling scheelt aanzienlijk voor je gezondheid. Je neus heeft in feite een zelfde functie als een aircofilter bij een auto. Ademen doe je al, je kan het maar beter goed doen! Pak je kans!

   
Rene van den Heuvel
Rene van den Heuvel

Utrecht

Van een kennis kreeg ik de tip om het boek "Sportrusten" te lezen. Toen ontstond mijn interesse in de adem. Op internet vond ik de Buteyko Methode en wist al snel dat ik de therapeuten opleiding moest gaan doen. De Buteyko Methode is een effectieve manier om gebruik te maken van het zelfhelend vermogen van het lichaam. Als medisch leefstijlcoach is dit de perfecte specialisatie. Ik wil er iedereen over vertellen. Daarom is mijn missie; "Nederland, adem volgens de medische norm!" 

   
Yolanda Aits
Yolanda Aits

Heelsum

In 2013 kreeg ik van iemand een boekje over de Buteyko Methode. De theorie die Buteyko ontwikkelde vind ik logisch en is wetenschappelijk goed onderbouwd. Dat deed me besluiten de Buteyko cursus bij Dick Kuiper te volgen. Jaren van vermoeidheid, pijn in de spieren, benauwd zijn, astma en medicijngebruik heb ik achter me gelaten. Als Buteyko coach leer ik je de oefeningen, passend bij jouw behoeften en begeleid je tijdens je oefenperiode om een mooie, rustige ademhaling te krijgen.

   
Christine Willems
Christine Willems

Koudekerke

Ik heb door de Buteyko methode toe te passen mijn schildkliermedicatie drastisch kunnen verminderen en ook heb ik veel meer energie  gekregen. Ik was zo enthousiast geworden over de methode dat ik ook de therapeuten opleiding heb gedaan, om zo meer mensen hiermee in aanraking te kunnen laten komen.
Zodat ze het heft in eigen handen kunnen nemen om de gezondheid te verbeteren door beter te ademen.