Patrick McKeown

Patrick McKeown woont en werkt in Ierland. 


Totdat hij in 1998 de Buteyko Methode ontdekte had hij ernstige astma (met regelmatig ziekenhuisbezoek en Prednison-stootkuren). Nu is hij astmavrij.


Patrick is opgeleid tot Buteyko Therapeut in Moskou en is één van de weinige westerse Buteyko Therapeuten die rechtstreeks erkend en geaccrediteerd is door de Professor Buteyko.


Patrick heeft vier Ierse Buteyko klinieken opgericht (Dublin, Cork, Limerick en Galway) waar hij cursisten helpt de Buteyko Methode te leren.


Verder werkt regelmatig samen met artsen, en heeft een eigen trainingsprogramma ontwikkeld (OxygenAdvantage) naar het verbeteren van sportprestaties door ademhaling.

Patrick McKeown Buteyko Therapeut bij Buteyko Academie

Sinds 2004 leidt hij ook anderen op tot Buteyko Therapeut. Hij heeft therapeuten in 17 landen (waaronder Australië, de VS en Canada) opgeleid. In Nederland verzorgt hij Blok 4 van de 10-daagse opleiding tot Buteyko Therapeut.


Patrick heeft een groot aantal boeken over de Buteyko Methode geschreven, waaronder de bestsellers "Astma Free Naturally" en "Close your Mouth". Onlangs is het boek "The Breathing Cure" verschenen.
Boeken Patrick McKeown