De Buteyko Academie

Missie

De Buteyko Academie is in 2008 opgericht door Dick Kuiper. Dick werkt sinds 2000 als Buteyko Therapeut. Ex-cursisten, en mensen werkzaam in de (para)medische sector, vroegen hem steeds vaker of hij een opleiding tot Buteyko Therapeut kon verzorgen.

 

In 2008 ging de eerste Nederlandse Opleiding tot Buteyko Therapeut van start. Sindsdien heeft de Buteyko Academie meer dan 120 Nederlanders en ongeveer 10 Belgen opgeleid tot Buteyko Therapeut. 


De missie van de Buteyko Academie is: 


  • Nederlandse en Belgische Buteyko Therapeuten opleiden (en blijvend ondersteunen) zodat ze de kennis en vaardigheden bezitten die nodig is voor het goed en effectief begeleiden van cursisten die de Buteyko Methode gebruiken om hun ziektesymptomen die veroorzaakt worden door chronische hyperventilatie, te overwinnen.


De Buteyko Academie verzorgt 1 keer per jaar de opleiding tot Buteyko Therapeut.

 

De Docenten

Buteyko Therapeut Dick Kuiper

Dick Kuiper

Buteyko Opleider

Buteyko Therapeut Patrick McKeown

Patrick McKeown

Buteyko Opleider

De opleiding en de BTN

Buteyko Academie Opleiding

De opleiding

8 contactdagen vormen het hart van
de opleiding tot Buteyko Therapeut

Lidmaatschap BTN

Na de opleiding kan je lid worden van de BTN
(Buteyko Therapeuten Nederland)

Wat onze therapeuten zeggen

Jaren geleden heb ik de opleiding tot Buteyko therapeut gevolgd. Het is een professionele opleiding waarbij je heel goed voorbereid wordt op je toekomstige werk als Buteyko therapeut.  De combinatie van theorie en het aanleren van de praktische vaardigheden sluiten erg goed op elkaar aan. Daarnaast krijg je veel tips en achtergrondinformatie. En ieder jaar worden terugkomdagen georganiseerd om je kennis en vaardigheden te blijven onderhouden/te vergroten. Kortom, voor mij een gedegen en fijne opleiding.

De Buteyko Academie biedt een intensief en gevarieerd programma om Buteyko Therapeuten degelijk op te leiden. 

De lessen die Dick Kuiper geeft zijn zeer goed voorbereid en voorzien van ruim voldoende achtergrond informatie en praktische voorbeelden. De opvolging na de opleiding en de bijscholingen die hij ons aanbiedt, waardeer ik enorm. 

Hartelijk dank Dick!

Buteyko Therapeute Helga Willems

Na het volgen van een gedegen Buteyko opleiding bij Dick Kuiper ben je verzekerd van de nodige kennis en praktische ervaring om je eigen praktijk te beginnen. Ook de back up die Dick altijd aanbiedt is fantastisch en tevens is de nascholing  goed geregeld. Met veel plezier de opleiding gevolgd en met nog meer plezier de Buteyko Methode aan het toepassen! 

Ik heb de Buteyko academie is zeer positief ervaren. De lesstof wordt duidelijk aangeboden en veel herhaald, hierdoor maak je je de stof en de oefeningen heel goed eigen. Ook de nascholing is bijzonder goed en regelmatig. Als je vragen hebt m.b.t cliënten is Dick er ook altijd om je te ondersteunen. 
Mariska Nuijens

www.gripgeeftkracht.nl

De combinatie van de docenten Dick Kuiper en Patrick McKeown maakt dat de opleiding geworteld is in degelijk onderzoek, in een enorme praktijkervaring en een heldere vertaling naar de toekomstige therapeuten. Vooral deze vertaling maakt dat je na opleiding meteen met vertrouwen met je cliënten aan het werk kunt.

Door de therapeuten blijvend te informeren en bij te scholen, waardoor ze het keurmerk Buteyko Therapeuten Nederland mogen dragen, weet elke toekomstige cliënt dat ie in goede handen is.

Buteyko therapeut Arjen Boerstra

Arjen Boerstra

www.rustigademen.nl